Skip to content

ПОКУПКА НА НЕДВИЖИМ ИМОТ. ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ УСЛУГИТЕ НА ОПИТЕН АДВОКАТ?!

В живота на почти всеки човек идва момент, в който се взема решение за закупуване на недвижим имот. Разбира се, имайки предвид индивидуалните цели и желания, решавате дали да закупите свой собствен жилищен имот, а може би имот с инвестиционна цел. Или пък Вашите бизнес планове включват покупка на недвижим имот за офис. В крайна сметка, в който и да е случай, Вие ще искате да сте сигурни, че покупката ще Ви гарантира едно спокойно и безпрепятствено ползване на новия имот. При това без да се налага да влизате в съдебни спорове или конфликти.

В чести случаи имотът, който сте харесал може да е предмет на ипотека или на съдебен спор, да има права на трети лица върху него или да има наложена възбрана. А това би осуетило покупката. И ако това се узнае впоследствие, то Вие в най-добрия случай ще се откажете от сделката. Но съществува и възможност да притежавате недвижим имот със спорна собственост или предмет на съдебни спорове или изпълнителни действия.

За да приключим с тези лоши сценарии, можем да Ви посъветваме след избора на имота и преди сделката, да се консултирате с опитен адвокат. Той ще прегледа и направи анализ на всички документи за собственост, както и съпътстващи такива. По този начин ще избегнете притеснението за вложените от Вас средства и ще можете да използвате имота си по предназначението с удоволствие и радост от направената покупка.

 

Какво можем да Ви предложим от нашия екип опитни адвокати в сферата на недвижимите имоти:

  1. Бърз и точен анализ на предоставените от Вас документи за собственост на недвижимия имот.
  2. Мигновена електронна справка от Имотния регистър за наличие на тежести /ипотеки, възбрани, съдебни спорове, права на други лица/.
  3. В случай, че продавачът не Ви предоставя пълен набор от документи, то ние можем да се ангажираме да ги набавим от съответната Агенция по вписвания – Имотен регистър.
  4. Изготвяне на предварителен договор за покупка с всички възможни детайли, които биха гарантирали сигурността на сделката.
  5. Изготвяне на нотариален акт, както и всички съпътстващи документи за изповядване на сделката
  6. Не сте избрали нотариус за сделката? Няма проблем, можем да Ви препоръчаме.
  7. Избрали сте нотариус! При желание от Ваша страна ще осъществим контакт с него и ще изготвим всичко необходимо.

Като опитни специалисти в сделките с недвижими имоти, имайте увереност, че работата ще бъде свършена по най-добрия за Вас начин.

За повече информация може да се свържете с адвокат от нашия екип.

Call Now ButtonОбади се