Skip to content

Адвокати по семейно и наследствено право

В последните години често срещано явление е разпадането на семейните отношения. Статистиката показва, че от началото на 2022 год. има над 9000 бракоразводни дела. Ако и Вие сте попаднали във водовъртежа на рушащите се семейни устои, за да си спестите неприятни спорове, загуба на имущество и родителски права, се нуждаете от добър бракоразводен адвокат.

Адвокатска кантора Legal Frame е готова да ви предложи професионален бракоразводен адвокат за София и страната, който ще защити не само вашите интереси, но и интересите на децата ви. Пред нас, като адвокати по семейно право, на първо място стои стремежът към опазване на детската психика, която е особено ранима в тези тежки моменти. За това, влизайки в ролята на довереник и посредник между съпрузите, адвокатът ни винаги първо търси вариант за развод по взаимно съгласие и договорени условия, максимално удовлетворяващи и двете страни по бракоразводното дело.

Ние предлагаме правни услуги като:

  • консултация с бракоразводен адвокат;
  • съдействие при: уреждане на имуществени отношения между съпрузите; родителски права; размер на издръжка; определяне на семейно жилище; взаимоотношения, режим на лични отношения; изготвяне на документи за развод, искове, молби и др.

Като ваша правна опора, ние от Legal Frame ще ви окажем съдействие и помощ в семейните дела, избягвайки емоционалните негативи при развод по исков ред и взаимно съгласие, загуба на права над деца и имущество и др.

Помощ и консултации при изготвяне на искова молба за развод

Първа стъпка при прекратяване на брак е изготвянето на искова молба за развод и подаването й до съответния Районен съд. Разводът може да е по исков ред или по взаимно съгласие и трябва да съдържа необходимата обосновка, в зависимост от вида ѝ. При развод по исков ред, исковата молба трябва да съдържа факти и обстоятелства за:

  • дълбоко и непоправимо разстройство на брака и доказателства за непреодолимостта;
  • търси ли се вина в другия съпруг;
  • кой ще упражнява родителски права;
  • режим на лични отношения на децата с другия родител;
  • размер на издръжката на детето/децата или на невиновния съпруг;
  • права на ползване на семейното жилище;
  • фамилно име на съпруга след развода.

При подаването на иск за прекратяване на брак или молба за развод по взаимно съгласие е необходимо исковата молба да е придружена с редица документи и свидетелства – Удостоверение за сключен граждански брак; Удостоверение за съпруг и родствени връзки; Декларация за семейно и материално положение и имотно състояние и други. Самият процес може да бъде дълъг и сложен и е необходима помощ при ориентиране в законите и процедурите. Ето защо Ви е нужно да наемете адвокат, специализиран в семейните дела. Legal Frame разполага с едни от най-добрите адвокати по семейно право в София и страната. Винаги може да разчитате на нас за професионална помощ и защита на вашите права и собственост.

Как да изберем добър адвокат при бракоразводно дело?

При бракоразводно дело, често се случва брачните партньори да са в обтегнати отношения и всеки от тях да се стреми към настойничество и към семейното имущество. Разиграват се неприятни сцени, като потърпевши от тях са най-вече децата. За да избегнете цялото това напрежение и злепоставящи ситуации е препоръчително да си изберете добър адвокат по семейно право за София и страната. Така няма да се наложи на двете страни по бракоразводното дело да се защитават сами пред съда.

Един уважаван адвокат би се опитал първо да постигне съгласие между страните и да избегне дългите и сложни процедури при едно исково бракоразводно дело. Често то се проточва с години и се оскъпява много. Винаги е за предпочитане при разтрогване на брака да се пристъпи към развод по взаимно съгласие.

Препоръчваме ви при избор на бракоразводен адвокат, да се стремите да натрупате информация за предишни дела, опит и професионализъм – от близки и познати, от интернет. Ако не сте убедени в правотата на избора си, насрочете си среща за правна консултация. Така, при личния контакт и проведените разговори, ще придобиете по-добра представа.

Бракоразводен адвокат в София – цени

Честа практика е при разтрогване на брака, страните да потърсят бракоразводен адвокат в София на цени, по-ниски от минималните адвокатски тарифи за страната. Но обикновено попадат на общопрактикуващ адвокат или такъв, който не може да предложи професионализъм и не може да защити правата на клиентите си.

Да наемете добър бракоразводен адвокат е необходимо да се облегнете на минал опит и практика в семейните дела, доволни клиенти и доказани способности. Не наблягайте на финансовата страна и това, каква ще е цената на развода при избора си на добър адвокат, за да не рискувате правата ви да бъдат потъпкани и незащитени и да претърпите емоционални и имуществени загуби.

В адвокатска кантора Legal Frame ще намерите способен, доказан бракоразводен адвокат в София, на цени, конкуренти за гилдията, с висок професионализъм и грижа към клиента. Заповядайте при нас!

Имате нужда от консултация?

Call Now ButtonОбади се